Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agnieszka pawlak Jan spajder Grzegorz Odor (15981 niezalogowanych)
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
ja nie. czyje to i cóż to?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Autor to Orhan Pamuk, noblista z 2006, książkę kupiłam, zaczęłąm czytać i utknęłam i nie wiem, czy to ta książka, czy ja mam z nią problem, czy okoliczności w jakich ją zaczęłąm czytać były niesprzyjające (narodziny córci).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
limetka81 napisał:
Alchemika czytałam . a co do wyznan gejszy to niestety ani nie czytałam ani filmu nie widziałam. ogólnie to mam zasadę że najpierw czytam a potem oglądam. o serii nad rozlewiskiem też słyszałam ale niestety nie czytałam jeszcze. napisz czy warto się za to zabierać. widze że lubisz literaturę piękną wiec mogę ci polecić książkę której autorką jest cecelia ahern a tytuł to p.s. kocham cię. książka piękna i momentami wzruszająca.

nie oglądaj tego filmu! nuda, ledwie wytrzymałam do końca. a książkę też polecam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
psculkas napisał:
Jonathan Carroll "DZIECKO NA NIEBIE" jak zreszta wszystkie ksiazki tego autora

dodam "kości księżyca", "upiorną dłoń", "krainę chichów" - te są moje ulubione
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
saka napisał:
limetka81 napisał:
Alchemika czytałam . a co do wyznan gejszy to niestety ani nie czytałam ani filmu nie widziałam. ogólnie to mam zasadę że najpierw czytam a potem oglądam. o serii nad rozlewiskiem też słyszałam ale niestety nie czytałam jeszcze. napisz czy warto się za to zabierać. widze że lubisz literaturę piękną wiec mogę ci polecić książkę której autorką jest cecelia ahern a tytuł to p.s. kocham cię. książka piękna i momentami wzruszająca.

nie oglądaj tego filmu! nuda, ledwie wytrzymałam do końca. a książkę też polecam

Saka,nie możesz mówic:nie oglądaj,nuda.
Niech obejrzy i sama oceni.To,że Tobie się nie podobało,było dla Ciebie nudne,nie oznacza,że wszyscy będą myśleli tak jak Ty.
Osobiście uważam,że książka jest zdecydowanie lepsza a film..no cóż,jak to często bywa jest marną namiastką tego co w książce,ale dlaczego sama ma tego nie ocenic
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Hilton napisał:
retier1 napisał:
Była też seria Szklarskiego bodajże "Tomek w krainie kangurów,w tajdze i jeszcze kilka tytułów z tej seri których nie pamiętam,i np.Dzieci kapitana Granta,Moby Dick,no i oczywiście książki Londona. Są to co prawda książki dla młodzieży ,ale jak ktoś lubi przygode awanturę i ciekawe opisy natury to gorąco polecam

retier, przeczytałes "Moby Dicka" ??? Mielismy to jako lekture na zajeciach z literatury amerykanskiej, nikt nie dał rady... Za to np. "Szkarłatna litera" jest fajna książką, jest tez film ze znanymi aktorami, polecam jedno i drugie.

"Szkarłatna litera"-według mnie super książka.Czytałam z prawdziwą przyjemnością
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
giovi2 napisał:
saka napisał:
limetka81 napisał:

Niech obejrzy i sama oceni.To,że Tobie się nie podobało,było dla Ciebie nudne,nie oznacza,że wszyscy będą myśleli tak jak Ty.
Osobiście uważam,że książka jest zdecydowanie lepsza a film..no cóż,jak to często bywa jest marną namiastką tego co w książce,ale dlaczego sama ma tego nie ocenic

a nie zawiodłaś się kompletnie na tym filmie?? dlatego tak napisałam, ponieważ uważam, że jest cienki jak dupa węża. ale oczywiście nie zabraniam
są filmy, których warto unikać. zwłaszcza po tak pięknej lekturze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
uważam, że dobrze się czyta "Ja, Phoolan Devi, królowa bandytów"
"smażone, zielone pomidory" fannie flagg skutecznie podnosi na duchu za każdym razem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
saka napisał:
giovi2 napisał:
saka napisał:
limetka81 napisał:

a nie zawiodłaś się kompletnie na tym filmie?? dlatego tak napisałam, ponieważ uważam, że jest cienki jak dupa węża. ale oczywiście nie zabraniam
są filmy, których warto unikać. zwłaszcza po tak pięknej lekturze.

Osobiście się zawiodłąm,spodziewałam się dużo więcej,szczególnie po tak świetnej ksiązce,tak jak napisałąm w poprzednim poście.Chodzi mi tylko o to,że według mnie, każdy powinien sam zobaczyc,aby móc ocenic, a nie polegac na czyjejś opinii.Ja przynajmniej zawsze wole przekonac się sama czy coś mi pasuje czy nie.Wtedy przynajmniej, moge powiedziec:ta książka,film,muzyka ,zupełnie mi nie leży, lub wręcz przeciwnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
giovi2 napisał:

Osobiście się zawiodłąm,spodziewałam się dużo więcej,szczególnie po tak świetnej ksiązce,tak jak napisałąm w poprzednim poście.Chodzi mi tylko o to,że według mnie, każdy powinien sam zobaczyc,aby móc ocenic, a nie polegac na czyjejś opinii.Ja przynajmniej zawsze wole przekonac się sama czy coś mi pasuje czy nie.Wtedy przynajmniej, moge powiedziec:ta książka,film,muzyka ,zupełnie mi nie leży, lub wręcz przeciwnie

masz rację, trochę mnie poniosło , bo niedawno oglądałam. ciekawe, że na filmwebie film jest wysoko oceniany (powyżej 8). uważam, że większość czytelników ten film zawiedzie; i uważam, że nie jest wart oglądania. a każdy może sobie moją opinię, wedle życzenia, zweryfikować. i tak powinnam była od razu napisać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok